ByLunaci
http://i.hizliresim.com/1M6OaA.jpg
Mafia 3'ün başlangıç yeri Mafia 2 nin bittiği yer olabilir mi ?. Aklımda uzun zamandır bu soru vardı ve neden olmasın dedim. Sebebini sorarsak. Mafia 2 deki gibi ana karakter Joe'yu öylece öldürülemez diye düşünüyorum. Ve Mafia 1 deki Tom Angelo'yu Mafia 2 de Joe ve Vito öldürmüştü. Tom Angelo polise her şeyi anlamış ve polis korumasında rahat hayat sürmek istiyordu bir nevi ailesine ihanet etti. Şimdi gelelim Joe ya Vito'ile yolları kesiliyor zaten Vito da arabada başını eğip. Pepe ye doğru bakıyor. Zaten Hangar 13'te oyunda bize Joe ile ilgili süpriz yapacağını söylüyor. Eğer Joe ölüyorsa en azından ölümünü görmeliyiz. Benim internette yaptığım araştırmalar ve analizler sonucu Mafia 3'ün başlangıç yeri Mafia 2 nin bittiği yerdir benim tahminlerim bu fikirleriniz ?
Alone
mafia 1'de heyecanlı bir başlangıç olmuştu mafia 2'de yine aynıydı belki mafia 3'te lincoln asker olduğu için bir savaşın içinde olup bir mafya üyesini kurtarıp öyle başlayabiliriz ama son zamanlarda oyunlar oldukça aksiyonlu başlar oldu dosya boyutlarıda arttı son zamanlarda oyunlarda en çok aksiyonlu başlangıç oluyor, mafia 2'nin bittiği yerde başlasada mutlaka aksiyonlu olacaktır.
ByLunaci
Mafia 3 çıkınca bunu biri yazmıştı dersiniz. İyi analiz yaparım ama benim fikrim bu.
Alone
bakın mafia 2'nin bitiş yerinde olması için mutlaka bir yan karakteri oynamamız gerekir eğer geçmişte geçecekse böyle olması gerekir,mafia 2'nin bitiş yerinde başlaması düşük bir ihtimal dediğim gibi geçmişte geçerse belki olabilir.
ByLunaci
Benim fikrim budur en azından Joe öldüyse ölümünü görmeliyiz.
Alone
mafia 3,mafia hikayesinden uzak bir oyuna benziyor joe'nun öldüğü sahneyi görsekte bu sahne mafia serisinin o duygusallığında olmucak gibi duruyor,görsekte zaten pek etkilermi oyununun duygusallığında olurmu bilemem.
ByLunaci
Buna ancak oyun tam olarak piyasaya çıktığında karar verebiliriz.
Mafiaruhu
Flashback yoluyla gösterirler bence. Birde Thomas Angelo'nunda dediği gibi sinematikler nasıl olur o önemli ben Mafia 1 gibi olmasından yanayım ama gidipte Gta gibi boş konuşmaların geçtiği geyik bir tarzda sinematik yapıcaklarsa flashback yapsalarda bir hayır çıkmaz.
ByLunaci
Mafia 1 ve Mafia 2 benim için güzeldi Mafia 3 6 yil aradan sonra çıkıyor umarım beklentilerimize değer beklediğimiz oyun hikayesiyle. Oyunun hikayeside önemli dediğiniz gibi.
Alone
mafia oyununun o doğal havası yetmez tabi jimmy vendetta dlc'sinde mafia havası vardı ama hikaye kötüydü 2k games bu sefer trailerde hikayeden fazla detay anlatmadı.
ByLunaci
Doğru dediniz Mafia 3 trailer'in türkçe versiyonunu okuyarak izledim hikayeden az bilgi veriyor ama içerikten haber yok.
Emirhan Demircigil
Bana kalırsa Mafia 3 bol flashbacklı olacak ve olması gerek çünkü oyunun ucu açık bitti. Hem Joe ile Vito'nun yollarının ayrıldığı yerde oyunu bitiriyorsun, hem de diğer oyunda buna yer vermiyorsun saçmalık olurdu. Mafia I'de mesela hikaye gerçekten bitiyordu, ana karakter ölüyor diğer kişilerin akıbeti belli oluyordu. Mafia II'de öyle olmadı.
ByLunaci
Haklısın Emirhan senden beklediğim yorum tam da benim demek istediğimdi.
Mafiaruhu
Mafia 2'nin hikayesindede aslında Vito Scaletta ile ilgili oyunun başlangıcında bir sahnede günümüz diye oyuna başlıyor. Sonra anılarını anlatıyor ve geçmişe giderek oyuna başlıyoruz. Mafia 1'in geçmişe gitme kurgusu gibi ama tabi çok çok farklı. Ve pek belli olmuyor yani dikkatlice oynadığında anlıyorsun arka plana atılmış pek bahsedilmemiş o günümüş geçmiş kurgusu. İyide yapmışlar sonuçta Mafia 1'dede farklı bir mantıklada olsa benzeri vardı kendini tekrar etmemesi adına iyi olmuş ama bir sorun varki hatırlarsanız Mafia 1'de geçmişi oynaya oynaya günümüze geliyorduk ve oyun bitiyordu. Ama Mafia 2'de geçmişi oynaya oynaya günümüze gelmiyoruz.Malum sona geliyoruz. İşte o zaman oyunun başlangıç sahnesi havada kalıyor. Buda oyunun hikayesinin bariz bitmediğinin kanıtı. Mafia 3'te yapımcılar inşallah benim kadar oyuna ilgi gösteriyorlarsa bu boşta kalan açık kısımları kapatıp oyunun senaryosunu başarıyla tamamlarlar. Ve yeni senaryoyla harika bir biçimde bağlarlar. Mesela bir teoriye göre Mafia 2'de ilk sahne ile son gün aynı günde veya yakın zamanlarda olabilir. Dikkat ederseniz ilk sahnede yağmur yağıyordu,şimşek çakıyordu ve geceydi. Son bölümdede yağmur yağıyordu. Hatta ilk sahnede Marty'nin Evindeydik ve son bölümde de Marty'nin Evinde duruyorduk. Buradaki konuşmalarımız boşa giderse büyük hayal kırıklığı yaşarım. Karşımıza saçma sapan Gta senaryolarıyla çıkmasınlar!
Mafiaruhu
Mafia 2'nin hikayesinde de aslında oyunun başlangıcında Vito Scaletta ile ilgili bir sahnede günümüz diye oyuna başlıyor. Sonra anılarını anlatıyor ve geçmişe giderek oyuna başlıyoruz. Mafia 1'in geçmişe gitme kurgusu gibi ama tabi çok çok farklı. Ve pek belli olmuyor yani dikkatlice oynadığında anlıyorsun arka plana atılmış pek bahsedilmemiş o günümüş geçmiş kurgusu. İyide yapmışlar sonuçta Mafia 1'dede farklı bir mantıklada olsa benzeri vardı kendini tekrar etmemesi adına iyi olmuş ama bir sorun varki hatırlarsanız Mafia 1'de geçmişi oynaya oynaya günümüze geliyorduk ve oyun bitiyordu. Ama Mafia 2'de geçmişi oynaya oynaya günümüze gelmiyoruz.Malum sona geliyoruz. İşte o zaman oyunun başlangıç sahnesi havada kalıyor. Buda oyunun hikayesinin bariz bitmediğinin kanıtı. Mafia 3'te yapımcılar inşallah benim kadar oyuna ilgi gösteriyorlarsa bu boşta kalan açık kısımları kapatıp oyunun senaryosunu başarıyla tamamlarlar. Ve yeni senaryoyla harika bir biçimde bağlarlar. Mesela bir teoriye göre Mafia 2'de ilk sahne ile son gün aynı günde veya yakın zamanlarda olabilir. Dikkat ederseniz ilk sahnede yağmur yağıyordu,şimşek çakıyordu ve geceydi. Son bölümdede yağmur yağıyordu. Hatta ilk sahnede Marty'nin Evindeydik ve son bölümde de Marty'nin Evinde duruyorduk. Buradaki konuşmalarımız boşa giderse büyük hayal kırıklığı yaşarım. Karşımıza saçma sapan Gta senaryolarıyla çıkmasınlar!
ByLunaci
Fakat başladığı yer bittiği yer demişsiniz ama aradaki yıllar ve farklılıklar baya var. Araçlar olsun yıllar olsun dediğiniz bana mantıklı gelmedi.
Mafiaruhu
Şöyle ki oyunun ilk sinematiği diyorum ( Vito Scaletta karanlık evin içinde hafif bir ışıkla anılarını anlattığı kısım ) oyunun ilk görevi değil orada fark var işte. Çünkü bize o sinematikte ne arabalar ve şehir gösterildi nede tarih atıldı sadece Günümüz denildi. Ve karakterimiz Vito Scaletta hayat hikayesini anlatmaya başladı. Bizde geçmişe yolculuk yaptık. Hatta bazı görevlerin bitiminde oyunun başlangıcındaki gibi Vito Scaletta karanlık evin içinde hafif bir ışıkla anılarını anlattığı kısma dönüp üstüne bir şeyler eklediği, hayatı hakkında çarpıcı gerçekleri anlattığıda oluyordu. Mesela son göreve geçmeden önce böyleydi. Dediğimi anlamışsınızdır umarım.
ByLunaci
Evet şimdi anladım buna dikkat etmemiştim pek belki de dediğiniz gibidir Leo la bilikte gittikten sonra eve geçer ve anılarını yazmaya başlar.
ByLunaci
İşte başlangıç sahnesinin videosu.
https://youtu.be/rgmx3jbae60
Mafiaruhu
Evet dediğiniz gibi yada bambaşka bir kurguda olabilir bilemiyorum. Birde burada olanlara bir sorum var benim bayağı aklımı kurcaladı. Mafia 3 için trailer paylaştılar ya, İşte Lincoln Clay manevi ailesinin intikamı için bir Mafia babasını öldürüyor. İşte bu sahne oyun içinde olacaksa büyük bir spoiler olmaz mı yada acaba o Mafia babası karakteri oyunda gerçekten var mı ? Veya o Mafia babası farklı bir şekilde ölsede yine spoiler olmaz mı ?